OM

Under senare år har de turnerat med

musikteaterföreställningarna "Radiominnen", "Strålande tider" och "Tvenne hjärtan" som hittills framförts på närmare 200 scener runt om i Halland!

tillika det äkta paret Murdock, sjunger visor på svenska och mixar friskt bland både äldre och nyare visskalder, egna sånger eller tonsättningar av dikter. De sjunger känslosamma sånger om tillvarons förgänglighet, om Karl Kaviar och om äktenskapliga levnadsförhållanden. En och annan gammal schlager eller kuplett kan förekomma och duon har en förkärlek till att tillstuka sånger, närma sig bitarna från en annan riktning och bjuda åskådarna på nya infallsvinklar. Paret har premierats med ett flertal utmärkelser och stipendier. De har bl.a. belönats med Hwitans visstipendium som årligen delats ut på Falkenbergs Visfestival och tilldelats Hallands Akademis Olof von Dalin-stipendium för kulturarbetare som "utvecklat stort konstnärskap inom konst, litteratur, musik eller annan kulturform och varit till stor betydelse i eller för Halland.” 
Henrik Murdock

Födelse- uppväxtort: Falkenberg

Intressen: Tennis med mellandottern och sällskapsspel. Försöker också odla ett brinnande intresse för trädgård och växter, dock med föga tillfredsställande resultat har det visat sig.

Älskar: Att umgås med familj och vänner, spela spel och utbyta klokenskaper över en riktigt fin öl.

Avskyr: Fästingar och sprutor.

Motto: Ska det gå åt helvete så ska det ske med musik!

Ett spelminne: Falkenbergs visfestival; Efter erhållet visstipendium friade jag till Alexandra på eftersitsen med bland andra Uno Svenningson som vittne. Sedan badades det i fontänen...

Alexandra Murdock

Födelse- uppväxtort: Född  i Michigan, USA. Uppväxt mestadels i Östervåla, utanför Uppsala.

Fritidsintressen: Renovera och fixa fint i hemmet. Matlagning och bak till fest. Älskar att resa och upptäcka nya (gärna varma) platser och människor.

Sällskapsspel med familj och vänner.

Älskar: När kreativiteten smyger sig på, gärna nattetid, då är tid och rum som bortblåst.

Avskyr: Avundsjuka och missunnsamhet.

Motto: Lev livet medan du kan, imorgon kan det vara försent!

Ett spelminne: Spelning på Parapeten i Helsingborg. Några timmar innan avfärd kommer plötsligt ett ryggskott från Helvetet och det är omöjligt att gå. Eftersom stämbanden inte berörs av ryggskottet bestämmer vi oss ändå för att resa söderut. Efter ett morfinliknande piller från Stefan Ljungqvist i logen kunde jag, med stor ansträngning, ledas upp på scenen och genomföra konserten!