PROGRAM
Telefon0702905010


Program med Henrik&AlexandraKillen som ramlade ner från himlen


En alldeles rykande färsk föreställning 2024, som bygger på verkliga händelser under beredskapstiden i Sverige. Den amerikanska stridspiloten, Pete, tvingas nödlanda i Sverige där han träffar en flicka från Halmstad. De gifter sig, men eftersom tyg är ransonerat syr man brudklänningen av hans fallskärm. En romantisk berättelse med tidstypisk musik, dans, föremål och kostym.


Manus och regi: Martin Odd


Längd: 50 min

Med sång, snack och sketcher 

 

Henrik & Alexandra Murdock är tillbaka i underhållningens tjänst med ett best of-program! Scener från deras tidigare musikteatrar blandas med äldre schlagers, monologer, visor och dikter. Allt paketeras med underhållande mellansnack och med friskt humör, men även det sköra och allvarsamma ges utrymme i detta varierade program.  
Kort sagt, fartfyllt, roligt, stämningsfullt och tänkvärt. 


Längd: ca 50 min 

 

Tv-kannan  

 

För 60 år sedan förändrades livet när TV:n flyttade in i våra vardagsrum. 
I denna föreställning tar Henrik och Alexandra med publiken genom den svenska tv-historien. Vi minns Hylands hörna, Melodifestivalen, Kvitt eller dubbelt och många andra program som samlade hela svenska folket. Med sånger, musik, teater och filmklipp skildras ögonblicken framför TV:n som vi aldrig glömmer. Här får ni följa med på en riktig nostalgiresa och det bjuds även på ett riktigt showigt dansnummer! 

TV-kannan är en nyskriven, halländsk musikteater, framtagen just för föreningslivet och anpassad till äldreomsorgens förutsättningar. 


Manus: Henrik Murdock och Martin Odd 

Regi: Martin Odd 


Längd: ca 50 min 


Ej längre bokningsbar 

Tvenne hjärtan 

 

2018 års musikberättelse är nu redo för resten av världen!  

Under sommaren 2018 spelades Tvenne hjärtan på ca trettio olika äldreboenden och träffpunkter runt om i Falkenbergs kommun och den går förstås alldeles utmärkt att boka! Kontakta oss eller Hbf via mail eller telefon för mer info eller bokning. 

Föreställningen belyser ett ämne som vi alla har någon relation till, nämligen KÄRLEK! Det finns ju så mycket sånger om kärlek också! Lycklig kärlek, längtan efter kärlek, svartsjuka och olycklig kärlek.  

Föreställningen riktar sig till en äldre publik men personal, ung som gammal, har varit minst lika roade av denna fina lilla musikberättelse. Kärlek är ju en universell företeelse vilket har märkts vid interaktionen med publiken. Det spelar ingen roll om du är ung, gammal, svenskfödd eller inte -kärlek känner vi alla till.


Manus och regi: Martin Odd 


Längd: ca 50 min 


Ej längre bokningsbar 

        Strålande tider!


Följ med på en humoristisk tidsresa från 30-talets skola, via elektricitetens ankomst, kvinnans inträde på arbetsmarknaden och 50-talet med nya yrken och det fantastiska påfundet semester! Och Lill-Babs i sin prickiga bikini!

Henrik och Alexandra bjuder på en show med musik, skådespeleri, föremål och projektioner med bilder från epoken. Publiken är hjärtligt välkommen att kommentera och sjunga med.

"Strålande tider" är en nyskriven halländsk musikteater,

utmärkt för föreningslivet och anpassad till äldreomsorgens förutsättningar.


Manus och regi: Martin Odd


Längd: 50 min


Ej längre bokningsbarViskryss 

Henrik & Alexandra har arbetat som visartister och skådespelare i många år och på uppdrag av bl.a. bibliotek håller de ibland egenkomponerade viskryss. Duon framför då en varierad och underhållande konsert, efter varje sång ställs en fråga med koppling till framförd visa. 

 

Längd: ca 50 min 

Radiominnen


Om en tid när alla svenskar lyssnade på radio! Barnens brevlåda, Karusellen, Frukostklubben och Sveriges bilradio är bara några av radioprogrammen som alla lyssnade på. Med berättelse, sång, musik, dans och många skratt får Anna och Hugo följa Kerstins minnen genom livet. I centrum står den sommarnatt 1959 då Sverige fick en världsmästare i boxning.  

 

Medverkande: Gun Bergström, Alexandra Murdock, Henrik Murdock 

   

Föreställningen är en del av en satsning på äldreomsorgen i Halland. Tanken är att minnen ska väckas till liv hos de äldre och att de ska få möjlighet att dela med sig av dessa efter föreställningen, då tid ges till reflektion och samtal. 

Föreställningen spelades hela sommaren 2016 runt om i Falkenbergs kommun på träffpunkter och äldreboenden med mycket god respons och många härliga minnen. Under 2016-2018 spelade Radiominnen runtom i hela Halland.  

Föreställningen passar lika bra på PRO-föreningar och träffpunkter som på äldreboenden. Alla över 60 år kommer garanterat känna igen sig! 

 

Manus och regi: Martin Odd


Längd: ca 50 min 


Ej längre bokningsbar 

Program med Henrik

En kulturarbetares bekännelser  

- ett tragikomiskt enmansspektakel 

 

 

Saker blir inte alltid som man tänkt sig. Ibland tar livet oväntade vändningar. Ibland kommer det ett virus och rör om i grytan. Med monloger, stand up, dikter, skådespel och sånger reflekterar Henrik Murdock över en märklig samtid. Om toapapper, barn, högtider och sjukdomar. Och framförallt om att arbeta som kulturarbetare under en pandemi. Följ med på en fullspäckad färd där stora och små funderingar ges utrymme i musik och berättarglädje. En humorshow på fullt allvar. 

 

Manus: Henrik Murdock, KG Malm 

 

Längd: ca 50 min 

Stavbäckaskräddaren - ett musikaliskt berättarprogram 

 

Den halländska visan om Stavbäckaskräddaren, blev känd efter att den sjöngs i ”Vi på Saltkråkan”. Nu återförs skrönan till Halland som ett berättarprogram. Bo Liljedahl och Henrik Murdock berättar historien om när en huvudlös kropp hittades i Ätran och en skräddare anklagas för att ha mördat sin gesäll – men är han skyldig? En hemsk historia med sång, musik, komik och romantik! 

 

Manus/Regi: Martin Odd.  

 

Idé/Research: Kerstin Hultin.  

 

Längd: ca 45 min.